RTSP to HLS

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RTSP to HLS

Thomas Schmiedl
Hello,

I try to local restream https://herberts.meinekameras.de:10169
(rtsp-over-websocket) with this workflow: Go-script (proxy websocket to
rtsp) -> ffmpeg (rtsp to hls) -> xupnpd2 mediaserver -> vlc or TV.

It works good in vlc, but on the TV it plays too fast and there are
pauses. I tested all 4 hls-handlers (hls, hls2, hls3, hls4) in xupnpd2
with the same result.

ffmpeg command:
ffmpeg -re -rtsp_transport tcp -i
"rtsp://localhost:8554/axis-media/media.amp?overview=0&camera=1&resolution=1280x720&videoframeskipmode=empty&Axis-Orig-Sw=true&fps=15"
-c copy -f hls /home/user/lighttpd-install/htdocs/stream.m3u8

Hope that someone could test the workflow and maybe optimize the
ffmpeg-command.

Thanks,
Thomas

PS: I never had this issue in xupnpd2 when receiving hls-streams
directly from the internet.

_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".

main.go (1K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: RTSP to HLS

Thomas Schmiedl
Hello again,

maybe someone could help a ffmpeg-newbie to get the correct hls-settings
(hope there is something possible without re-encoding). The GOP is
IPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 31 CLOSED (got it from this script
https://gist.github.com/ragnraok/638023456771dc596e6f953b47061f0e).

Thanks,
Thomas

Am 14.11.2020 um 01:35 schrieb Thomas Schmiedl:

> Hello,
>
> I try to local restream https://herberts.meinekameras.de:10169
> (rtsp-over-websocket) with this workflow: Go-script (proxy websocket to
> rtsp) -> ffmpeg (rtsp to hls) -> xupnpd2 mediaserver -> vlc or TV.
>
> It works good in vlc, but on the TV it plays too fast and there are
> pauses. I tested all 4 hls-handlers (hls, hls2, hls3, hls4) in xupnpd2
> with the same result.
>
> ffmpeg command:
> ffmpeg -re -rtsp_transport tcp -i
> "rtsp://localhost:8554/axis-media/media.amp?overview=0&camera=1&resolution=1280x720&videoframeskipmode=empty&Axis-Orig-Sw=true&fps=15"
>
> -c copy -f hls /home/user/lighttpd-install/htdocs/stream.m3u8
>
> Hope that someone could test the workflow and maybe optimize the
> ffmpeg-command.
>
> Thanks,
> Thomas
>
> PS: I never had this issue in xupnpd2 when receiving hls-streams
> directly from the internet.
>
> _______________________________________________
> ffmpeg-user mailing list
> [hidden email]
> https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>
> To unsubscribe, visit link above, or email
> [hidden email] with subject "unsubscribe".
>

_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".

main.go (1K) Download Attachment