No audio while plying ffplay

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
20 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

No audio while plying ffplay

swades
I use simply

ffplay
"http://hindiabp-lh.akamaihd.net/i/hindiabp1new_1@192103/index_300_av-b.m3u8"
pause

[img]https://i.imgur.com/2NiKJDM.jpg[/img]

Hello Respected's please tell me where is the error.




--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Gyan Doshi
On 5/4/2018 5:22 PM, swades wrote:
> I use simply
>
> ffplay
> "http://hindiabp-lh.akamaihd.net/i/hindiabp1new_1@192103/index_300_av-b.m3u8"
> pause
>
> [img]https://i.imgur.com/2NiKJDM.jpg[/img]


Run

     set SDL_AUDIODRIVER=directsound

before you run ffplay. You need to do this once for every CMD session,
unless you add it to system start-up.

This is related to ticket #6891 - https://trac.ffmpeg.org/ticket/6891


Gyan
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
This post was updated on .
How Respected I 'm noob. i don't know how to Run this. i mean where do i run
this set SDL_AUDIODRIVER=directsound Please also teach how to set at  system start-up.

waiting for
replies.



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
ffmpeg-user@ffmpeg.org
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
ffmpeg-user-request@ffmpeg.org with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
Please help me waiting for help. its been 24 hours I am waiting for replies.
I am noob i want little help

* i don't know how to Run this. i mean where do i run
this set SDL_AUDIODRIVER=directsound Please also teach how to set at  system
start-up.
*



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Moritz Barsnick
On Fri, May 04, 2018 at 23:45:27 -0700, swades wrote:
> Please help me waiting for help. its been 24 hours I am waiting for replies.
> I am noob i want little help
>
> * i don't know how to Run this. i mean where do i run
> this set SDL_AUDIODRIVER=directsound Please also teach how to set at  system
> start-up.
> *

Gyan already wrote how to do this. Assuming you launched ffplay from a
Windows CMD window (which is what we assume from your screenshot), you
need to type his quoted command line into that window *before* running
ffplay.

Moritz
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
This post was updated on .
Hello Respected's I really apologize.  i run this command but still not able
to hear audio * set SDL_AUDIODRIVER=directsound*

https://postimg.cc/image/y2mo4c0ej/
https://s17.postimg.cc/5r147clnz/ffplay_2.jpg
please look



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
ffmpeg-user@ffmpeg.org
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
ffmpeg-user-request@ffmpeg.org with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Simon Brown
No. Type in the set command, press enter. Then type in the ffplay command.

On Sat, 5 May 2018, 13:49 swades, <[hidden email]> wrote:

> Hello Respected's I really apologize.  i run this command but still not
> able
> to hear audio * set SDL_AUDIODRIVER=directsound*
>
> https://postimg.cc/image/y2mo4c0ej/
>
> please look
>
>
>
> --
> Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
> _______________________________________________
> ffmpeg-user mailing list
> [hidden email]
> http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>
> To unsubscribe, visit link above, or email
> [hidden email] with subject "unsubscribe".
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
This post was updated on .
Hello Respected i can't get Type in the set command. can you please type the command here. it ll be
help for me. Thanks for previous help



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
ffmpeg-user@ffmpeg.org
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
ffmpeg-user-request@ffmpeg.org with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Gyan Doshi


On 5/5/2018 6:48 PM, swades wrote:
> Hello Respected i can't get. can you please type the command here. it ll be
> help for me. Thanks for previous help

C:\>set SDL_AUDIODRIVER=directsound

C:\>ffplay file
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
I did this which you tell. but still not able to hear the audio

https://s17.postimg.cc/cnvaju7nz/ffply_3.jpg
https://s17.postimg.cc/8g0ianye7/ffplay_4.jpg



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Gyan Doshi
On 5/5/2018 7:06 PM, swades wrote:

> https://s17.postimg.cc/8g0ianye7/ffplay_4.jpg

You haven't asked ffplay to play any file. ffplay is not a graphical
program. Basic use of ffplay requires issuing a command of the form:

     ffplay video-filename

e.g., on Windows 7,

     ffplay C:\Windows\Media\notify.wav
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Reindl Harald
In reply to this post by swades


Am 05.05.2018 um 15:36 schrieb swades:
> I did this which you tell. but still not able to hear the audio
>
> https://s17.postimg.cc/cnvaju7nz/ffply_3.jpg
> https://s17.postimg.cc/8g0ianye7/ffplay_4.jpg

besides that you even on window scan copy&paste from the terminal - just
right-click in the window

your second screenshot clearly shows you didn't specifiy a file to play
and so i don't get so whats the purpose of both screenshots
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
This post was updated on .
I play a live tv through ffplay i am not getting audio . i am only
getting video. that's the point Respected.

https://s17.postimg.cc/rz53k6phr/ffplay_5.jpg

--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
ffmpeg-user@ffmpeg.org
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
ffmpeg-user-request@ffmpeg.org with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Reindl Harald


Am 05.05.2018 um 15:43 schrieb swades:
> I play a live tv through ffplay i am not getting audio file. i am only
> getting video. that's the point Respected

how does that chnage the fact that you should post complete input and
output - in text form!
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Reindl Harald
In reply to this post by Gyan Doshi


Am 05.05.2018 um 15:39 schrieb Gyan Doshi:

> On 5/5/2018 7:06 PM, swades wrote:
>
>> https://s17.postimg.cc/8g0ianye7/ffplay_4.jpg
>
> You haven't asked ffplay to play any file. ffplay is not a graphical
> program. Basic use of ffplay requires issuing a command of the form:
>
>     ffplay video-filename
>
> e.g., on Windows 7,
>
>     ffplay C:\Windows\Media\notify.wav

he has but he don't find it worth to show you what he is really doing
and what ffplay says

http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html#beprecise
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
As i said i don't want to play the stored file. i want to play live tv
through m3u8. but i am not able to hear the audio. live video is playing but
no audio is coming.



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Reindl Harald


Am 05.05.2018 um 16:33 schrieb swades:
> As i said i don't want to play the stored file. i want to play live tv
> through m3u8. but i am not able to hear the audio. live video is playing but
> no audio is coming

god damned post your fucking input line *and* the whole output of ffplay
and learn to quote - if you don#t provide informations you don't get
help, it's that easy

again: read http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html#beprecise
and stop wasting others time
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Erik Dobberkau
Coming back to the original question (using the original link posted)

C:\FFMPEG>set SDL_AUDIODRIVER=directsound

C:\FFMPEG>ffplay
http://hindiabp-lh.akamaihd.net/i/hindiabp1new_1@192103/index_300_av-b.m3u8


works for me. Which is to say I get video and audio output.
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

swades
Actually i Tried in a older version audio video plying together. My problem
resolved. its not working in latest version. so i use old version now it's
working.



--
Sent from: http://www.ffmpeg-archive.org/
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: No audio while plying ffplay

Reindl Harald


Am 08.05.2018 um 06:12 schrieb swades:
> Actually i Tried in a older version audio video plying together. My problem
> resolved. its not working in latest version. so i use old version now it's
> working.

nice for you, but that won't solve the problem, why do you waste peoples
time when you are not willing to provide useful informations as asked?
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".