Help, error during transcoding

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Help, error during transcoding

NDJORE BORIS
Hello Team,

When I try to transcode some mp4 or avi videos, I have this error:

[h264_vaapi @ 0x17cf500] A hardware frames reference is required to
associate the encoding device.
Cannot open video encoder for stream #1
Can someone explain what it means or help me to fix it, please?

Regards
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Help, error during transcoding

Moritz Barsnick
On Thu, Jan 31, 2019 at 13:18:53 +0100, NDJORE BORIS wrote:
> When I try to transcode some mp4 or avi videos, I have this error:
>
> [h264_vaapi @ 0x17cf500] A hardware frames reference is required to
> associate the encoding device.
> Cannot open video encoder for stream #1

You need to show us the actual command used, and its complete, uncut
console output.

You can also use google and find this thread and the hints given there:
https://ffmpeg.org/pipermail/ffmpeg-user/2018-June/040222.html

Moritz
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Help, error during transcoding

NDJORE BORIS
Le jeu. 31 janv. 2019 à 15:26, Moritz Barsnick <[hidden email]> a écrit :

> On Thu, Jan 31, 2019 at 13:18:53 +0100, NDJORE BORIS wrote:
> > When I try to transcode some mp4 or avi videos, I have this error:
> >
> > [h264_vaapi @ 0x17cf500] A hardware frames reference is required to
> > associate the encoding device.
> > Cannot open video encoder for stream #1
>
> You need to show us the actual command used, and its complete, uncut
> console output.
>
> You can also use google and find this thread and the hints given there:
>
>
Hello,

Thank you all,

I enable libx264 (--enable libx264 )in my configure options and it works.
But I have an other question.
I know that the function used to encode picture in h263 is  static int
encode_picture(MpegEncContext *s, int picture_number)
located at  ffmpeg/libavcodec/mpegvideo_enc.c file. Correct me if I mistake.
Then can someone tell me the funtion used to encode picture for h264 and
the file in which I can find this function , please?

Regards
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Help, error during transcoding

kumowoon1025
> I enable libx264 (--enable libx264 )in my configure options and it works.
> But I have an other question.
> I know that the function used to encode picture in h263 is  static int
> encode_picture(MpegEncContext *s, int picture_number)
> located at  ffmpeg/libavcodec/mpegvideo_enc.c file. Correct me if I mistake.
> Then can someone tell me the funtion used to encode picture for h264 and
> the file in which I can find this function , please?

There is no native h264 encoder, if you’re using x264 it calls x264_encoder_encode in libx264.c, defined in the x264 header and found in the x264 source encoder/encode.c
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
http://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".