Error playing an rtsp stream with ffplay:

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Error playing an rtsp stream with ffplay:

Paolo Meridiani
The stream is from a camera (victure PC530) and works nicely with VLC:

Looking more in detail:
ffplay  rtsp://XXXXXX-loglevel verbose
ffplay version 3.4.6-0ubuntu0.18.04.1 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg
developers
  built with gcc 7 (Ubuntu 7.3.0-16ubuntu3)
  configuration: --prefix=/usr --extra-version=0ubuntu0.18.04.1
--toolchain=hardened --libdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu
--incdir=/usr/include/x86_64-linux-gnu --enable-gpl --disable-stripping
--enable-avresample --enable-avisynth --enable-gnutls --enable-ladspa
--enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca
--enable-libcdio --enable-libflite --enable-libfontconfig
--enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgme --enable-libgsm
--enable-libmp3lame --enable-libmysofa --enable-libopenjpeg
--enable-libopenmpt --enable-libopus --enable-libpulse
--enable-librubberband --enable-librsvg --enable-libshine
--enable-libsnappy --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libssh
--enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvorbis --enable-libvpx
--enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx265 --enable-libxml2
--enable-libxvid --enable-libzmq --enable-libzvbi --enable-omx
--enable-openal --enable-opengl --enable-sdl2 --enable-libdc1394
--enable-libdrm --enable-libiec61883 --enable-chromaprint --enable-frei0r
--enable-libopencv --enable-libx264 --enable-shared
  libavutil      55. 78.100 / 55. 78.100
  libavcodec     57.107.100 / 57.107.100
  libavformat    57. 83.100 / 57. 83.100
  libavdevice    57. 10.100 / 57. 10.100
  libavfilter     6.107.100 /  6.107.100
  libavresample   3.  7.  0 /  3.  7.  0
  libswscale      4.  8.100 /  4.  8.100
  libswresample   2.  9.100 /  2.  9.100
  libpostproc    54.  7.100 / 54.  7.100
Initialized opengl renderer.
[rtsp @ 0x7f2aec000b80] SDP:aq=    0KB vq=    0KB sq=    0B f=0/0
v=0
o=- -1375660018 -1375660018 IN IP4 192.168.1.113
t=0 0
c=IN IP4 192.168.1.113
a=packetization-supported:Puwell
m=video 0 RTP/AVP 96
a=control:trackID=0
a=rtpmap:96 H264/90000
a=framerate:0S
a=fmtp:96 profile-level-id=640028; packetization-mode=1;
sprop-parameter-sets=Z2QAKKw7UDwBE/LCAAADAAIAAAMAUQg=,aO484QBCQgCEhARMUhuTxXyfk/k/J8nm5MkkLCJCkJyeT6/J/X5PrycmpMA=
m=audio 0 RTP/AVP 8
a=control:trackID=1
a=rtpmap:8 PCMA/8000

rtsp://XXXX/: Invalid data found when processing input

With the trace log level the command ends like this:
[rtsp @ 0x7fab40000b80] line='x-Dynamic-Rate: 1'
]rtsp @ 0x7fab40000b80] ret=1 c=0d [
[rtsp @ 0x7fab40000b80] ret=1 c=0a [
]
[rtsp @ 0x7fab40000b80] line=''
rtsp://XXXXX: Invalid data found when processing input
    nan    :  0.000 fd=   0 aq=    0KB vq=    0KB sq=    0B f=0/0

I suspect it is something connected to the "empty line". Is there a way to
skip this error ot has someone any clue?

Best

P.
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error playing an rtsp stream with ffplay:

Carl Zwanzig
On 1/16/2020 2:02 AM, Paolo Meridiani wrote:
> ffplay version 3.4.6-0ubuntu0.18.04.1 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg

That version is quite old and not officially supported here. Please get a
current version and try with that.

z!
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error playing an rtsp stream with ffplay:

Paolo Meridiani
Thanks Carl for the answer. I've installed on ubuntu version 4.1.4 and I
still get the same error:
ffplay version n4.1.4 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg developers
  built with gcc 7 (Ubuntu 7.4.0-1ubuntu1~18.04.1)
  configuration: --prefix= --prefix=/usr --disable-debug --disable-doc
--disable-static --enable-avisynth --enable-cuda --enable-cuvid
--enable-libdrm --enable-ffplay --enable-gnutls --enable-gpl
--enable-libass --enable-libfdk-aac --enable-libfontconfig
--enable-libfreetype --enable-libmp3lame --enable-libopencore_amrnb
--enable-libopencore_amrwb --enable-libopus --enable-libpulse --enable-sdl2
--enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libv4l2
--enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libx265
--enable-libxcb --enable-libxvid --enable-nonfree --enable-nvenc
--enable-omx --enable-openal --enable-opencl --enable-runtime-cpudetect
--enable-shared --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-version3
--enable-xlib
  libavutil      56. 22.100 / 56. 22.100
  libavcodec     58. 35.100 / 58. 35.100
  libavformat    58. 20.100 / 58. 20.100
  libavdevice    58.  5.100 / 58.  5.100
  libavfilter     7. 40.101 /  7. 40.101
  libswscale      5.  3.100 /  5.  3.100
  libswresample   3.  3.100 /  3.  3.100
  libpostproc    55.  3.100 / 55.  3.100
Initialized opengl renderer.
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] No default whitelist set
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Original list of addresses:
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Address X.X.X.X port 554
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Interleaved list of addresses:
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Address X.X.X.X port 554
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Starting connection attempt to X.X.X.X port 554
[tcp @ 0x7f76c0002fc0] Successfully connected to X.X.X.X port 554
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] SDP:aq=    0KB vq=    0KB sq=    0B f=0/0
v=0
o=- -1335752903 -1335752903 IN IP4 X.X.X.X
t=0 0
c=IN IP4 X.X.X.X
a=packetization-supported:Puwell
m=video 0 RTP/AVP 96
a=control:trackID=0
a=rtpmap:96 H264/90000
a=framerate:0S
a=fmtp:96 profile-level-id=640028; packetization-mode=1;
sprop-parameter-sets=Z2QAKKw7UDwBE/LCAAADAAIAAAMAUQg=,aO484QBCQgCEhARMUhuTxXyfk/k/J8nm5MkkLCJCkJyeT6/J/X5PrycmpMA=
m=audio 0 RTP/AVP 8
a=control:trackID=1
a=rtpmap:8 PCMA/8000

[rtsp @ 0x7f76c0000b80] video codec set to: h264
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] RTP Profile IDC: 64 Profile IOP: 0 Level: 28
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] RTP Packetization Mode: 1
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] Extradata set to 0x7f76c0003380 (size: 75)
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio codec set to: pcm_alaw
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio samplerate set to: 8000
[rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio channels set to: 1
rtsp://X.X.X.X:554/: Invalid data found when processing input



On Thu, Jan 16, 2020 at 6:33 PM Carl Zwanzig <[hidden email]> wrote:

> On 1/16/2020 2:02 AM, Paolo Meridiani wrote:
> > ffplay version 3.4.6-0ubuntu0.18.04.1 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg
>
> That version is quite old and not officially supported here. Please get a
> current version and try with that.
>
> z!
> _______________________________________________
> ffmpeg-user mailing list
> [hidden email]
> https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>
> To unsubscribe, visit link above, or email
> [hidden email] with subject "unsubscribe".
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error playing an rtsp stream with ffplay:

Paolo Meridiani
I've compiled 4.2.2, same error. I attach here the full log with the trace
option if it can help any developer to give some hint on this. The issue is
in the opening of the stream.
(the streaming works nice with vlc and with onvifer on android)

https://drive.google.com/open?id=1VMWeQEqFcpTo4ZSgL1HPj0OvXSJ1tS98

P.

On Thu, Jan 16, 2020 at 10:06 PM Paolo Meridiani <[hidden email]>
wrote:

> Thanks Carl for the answer. I've installed on ubuntu version 4.1.4 and I
> still get the same error:
> ffplay version n4.1.4 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg developers
>   built with gcc 7 (Ubuntu 7.4.0-1ubuntu1~18.04.1)
>   configuration: --prefix= --prefix=/usr --disable-debug --disable-doc
> --disable-static --enable-avisynth --enable-cuda --enable-cuvid
> --enable-libdrm --enable-ffplay --enable-gnutls --enable-gpl
> --enable-libass --enable-libfdk-aac --enable-libfontconfig
> --enable-libfreetype --enable-libmp3lame --enable-libopencore_amrnb
> --enable-libopencore_amrwb --enable-libopus --enable-libpulse --enable-sdl2
> --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libv4l2
> --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libx265
> --enable-libxcb --enable-libxvid --enable-nonfree --enable-nvenc
> --enable-omx --enable-openal --enable-opencl --enable-runtime-cpudetect
> --enable-shared --enable-vaapi --enable-vdpau --enable-version3
> --enable-xlib
>   libavutil      56. 22.100 / 56. 22.100
>   libavcodec     58. 35.100 / 58. 35.100
>   libavformat    58. 20.100 / 58. 20.100
>   libavdevice    58.  5.100 / 58.  5.100
>   libavfilter     7. 40.101 /  7. 40.101
>   libswscale      5.  3.100 /  5.  3.100
>   libswresample   3.  3.100 /  3.  3.100
>   libpostproc    55.  3.100 / 55.  3.100
> Initialized opengl renderer.
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] No default whitelist set
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Original list of addresses:
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Address X.X.X.X port 554
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Interleaved list of addresses:
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Address X.X.X.X port 554
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Starting connection attempt to X.X.X.X port 554
> [tcp @ 0x7f76c0002fc0] Successfully connected to X.X.X.X port 554
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] SDP:aq=    0KB vq=    0KB sq=    0B f=0/0
> v=0
> o=- -1335752903 -1335752903 IN IP4 X.X.X.X
> t=0 0
> c=IN IP4 X.X.X.X
> a=packetization-supported:Puwell
> m=video 0 RTP/AVP 96
> a=control:trackID=0
> a=rtpmap:96 H264/90000
> a=framerate:0S
> a=fmtp:96 profile-level-id=640028; packetization-mode=1;
> sprop-parameter-sets=Z2QAKKw7UDwBE/LCAAADAAIAAAMAUQg=,aO484QBCQgCEhARMUhuTxXyfk/k/J8nm5MkkLCJCkJyeT6/J/X5PrycmpMA=
> m=audio 0 RTP/AVP 8
> a=control:trackID=1
> a=rtpmap:8 PCMA/8000
>
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] video codec set to: h264
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] RTP Profile IDC: 64 Profile IOP: 0 Level: 28
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] RTP Packetization Mode: 1
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] Extradata set to 0x7f76c0003380 (size: 75)
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio codec set to: pcm_alaw
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio samplerate set to: 8000
> [rtsp @ 0x7f76c0000b80] audio channels set to: 1
> rtsp://X.X.X.X:554/: Invalid data found when processing input
>
>
>
> On Thu, Jan 16, 2020 at 6:33 PM Carl Zwanzig <[hidden email]> wrote:
>
>> On 1/16/2020 2:02 AM, Paolo Meridiani wrote:
>> > ffplay version 3.4.6-0ubuntu0.18.04.1 Copyright (c) 2003-2019 the FFmpeg
>>
>> That version is quite old and not officially supported here. Please get a
>> current version and try with that.
>>
>> z!
>> _______________________________________________
>> ffmpeg-user mailing list
>> [hidden email]
>> https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>>
>> To unsubscribe, visit link above, or email
>> [hidden email] with subject "unsubscribe".
>
>
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".