Custom User Agent Header not working

classic Classic list List threaded Threaded
9 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Custom User Agent Header not working

Temm
My command:
ffmpeg.exe -protocol_whitelist file,http,https,tcp,tls,crypto -user-agent
"Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like
Gecko) Chrome/79.0.3945.130 Safari/537.36" -i "local.m3u8" "out.mp4"
local.m3u8:
#EXTM3U
#EXT-X-TARGETDURATION:10
#EXTINF:10.000,
http://127.0.0.1/
#EXT-X-ENDLIST
I simply have a server that logs the header on 127.0.0.1.
It outputs:
{ 'user-agent': 'Lavf/58.29.100',
  accept: '*/*',
  connection: 'keep-alive',
  host: '127.0.0.1',
  'icy-metadata': '1' }
The user agent has not changed to the one in the command.
Why is that?
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Carl Eugen Hoyos-2
Am So., 19. Jan. 2020 um 03:51 Uhr schrieb Temm <[hidden email]>:
>
> My command:
> ffmpeg.exe -protocol_whitelist file,http,https,tcp,tls,crypto -user-agent
> "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like
> Gecko) Chrome/79.0.3945.130 Safari/537.36" -i "local.m3u8" "out.mp4"

Please always provide the command line you tested together with the complete,
uncut console output when asking for support here.

Carl Eugen
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Temm
Oh, sorry. I am using cmd on Windows10, using latest win ffmpeg build from
Zeranoe.
Here is the full output with -v trace: https://pastebin.com/raw/W9hsjraT
I have also tried using -header and -user_agent instead of -user-agent, no
success.

On Sun, 19 Jan 2020 at 19:24, Carl Eugen Hoyos <[hidden email]> wrote:

> Am So., 19. Jan. 2020 um 03:51 Uhr schrieb Temm <[hidden email]>:
> >
> > My command:
> > ffmpeg.exe -protocol_whitelist file,http,https,tcp,tls,crypto -user-agent
> > "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML,
> like
> > Gecko) Chrome/79.0.3945.130 Safari/537.36" -i "local.m3u8" "out.mp4"
>
> Please always provide the command line you tested together with the
> complete,
> uncut console output when asking for support here.
>
> Carl Eugen
> _______________________________________________
> ffmpeg-user mailing list
> [hidden email]
> https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>
> To unsubscribe, visit link above, or email
> [hidden email] with subject "unsubscribe".
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Carl Eugen Hoyos-2
Am So., 19. Jan. 2020 um 19:33 Uhr schrieb Temm <[hidden email]>:
>
> Oh, sorry. I am using cmd on Windows10, using latest win ffmpeg build from
> Zeranoe.

Please test current FFmpeg git head and please do not use external
resources for the console output, always paste the console output in
the mail.

And please find out what top-posting means and avoid it here.

Carl Eugen
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Temm
On Sun, 19 Jan 2020 at 19:49, Carl Eugen Hoyos <[hidden email]> wrote:

> Am So., 19. Jan. 2020 um 19:33 Uhr schrieb Temm <[hidden email]>:
> >
> > Oh, sorry. I am using cmd on Windows10, using latest win ffmpeg build
> from
> > Zeranoe.
>
> Please test current FFmpeg git head and please do not use external
> resources for the console output, always paste the console output in
> the mail.
>
> And please find out what top-posting means and avoid it here.
>
> Carl Eugen
>
>
Sorry, but i am not sure what you mean by using the latest git head. Do you
mean i should build the latest ffmpeg from git myself?
I also found out that it does send the headers to the .ts links in the
index.m3u8 if i use -user_agent "abc" and use a http/s url as -i input.
Is there any way to use custom headers for a local index.m3u8?
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Reindl Harald


Am 19.01.20 um 20:11 schrieb Temm:

> On Sun, 19 Jan 2020 at 19:49, Carl Eugen Hoyos <[hidden email]> wrote:
>
>> Am So., 19. Jan. 2020 um 19:33 Uhr schrieb Temm <[hidden email]>:
>>>
>>> Oh, sorry. I am using cmd on Windows10, using latest win ffmpeg build
>> from
>>> Zeranoe.
>>
>> Please test current FFmpeg git head and please do not use external
>> resources for the console output, always paste the console output in
>> the mail.
>>
>> And please find out what top-posting means and avoid it here.
>>
>> Carl Eugen
>>
>>
> Sorry, but i am not sure what you mean by using the latest git head. Do you
> mean i should build the latest ffmpeg from git myself?

yeah, thats's how endusers are treated here because ffmpeg developers
really believe that latest git solves more problems than it probably
makes and magically everything and you have to prove whatever don't
behave the same way in the latest source with the latest hot commit
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Carl Zwanzig
In reply to this post by Temm
On 1/19/2020 11:11 AM, Temm wrote:
> Sorry, but i am not sure what you mean by using the latest git head. Do you
> mean i should build the latest ffmpeg from git myself?

You can download daily windows builds from
https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/, select the one with a date
("20200115-xxxx") instead of "4.2.1".

z!
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Temm
On Sun, 19 Jan 2020 at 20:24, Carl Zwanzig <[hidden email]> wrote:

> On 1/19/2020 11:11 AM, Temm wrote:
> > Sorry, but i am not sure what you mean by using the latest git head. Do
> you
> > mean i should build the latest ffmpeg from git myself?
>
> You can download daily windows builds from
> https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/, select the one with a date
> ("20200115-xxxx") instead of "4.2.1".
>
> z!
> _______________________________________________
> ffmpeg-user mailing list
> [hidden email]
> https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user
>
> To unsubscribe, visit link above, or email
> [hidden email] with subject "unsubscribe".


Alright, used ffmpeg-20200115-0dc0837-win64-static instead of stable.
Problem persists. Trying to download a local m3u8 to mp4 that links
http(s?) .ts chunks ignores user agent header for the requests of the ts
chunks.
Used command 'ffmpegL.exe -user_agent "abc123" -protocol_whitelist
file,http,https,tcp,tls,crypto  -i "local.m3u8" -c copy "out.mp4" -v trace'
Tell me if i should send the full trace output from latest or my local.m3u8
again.
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Custom User Agent Header not working

Reindl Harald


Am 19.01.20 um 20:32 schrieb Temm:
> Alright, used ffmpeg-20200115-0dc0837-win64-static instead of stable.
> Problem persists

nobody right in his mind expected a chnage
_______________________________________________
ffmpeg-user mailing list
[hidden email]
https://ffmpeg.org/mailman/listinfo/ffmpeg-user

To unsubscribe, visit link above, or email
[hidden email] with subject "unsubscribe".